För prisuppgifter, vänligen kontakta oss: Tel: 08 - 08-25 55 33.

SOLFILM TILL DITT HEM

Solen ger ljus och värmer oss för att vi skall få energi och må bra. Men ibland kan den också skapa vissa problem. Det kan bli outhärdligt varmt i utsatta rum, du kanske funderar på luftkonditionering för att kyla ner dig. Det finns dock ett alternativ till detta som varken väsnas, ser fult ut eller förbrukar energi.

FÖR ALLA BEHOV
Vår solfilm finns i ett brett sortiment för att kunna uppfylla de olika krav som dagens konsumenter kräver. Vi kan erbjuda filmer som knappt syns inifrån, men de kan ändå reducera solens värme med upp till 75 procent. På köpet får du också ett UV-skydd som minskar blekning av möbler mattor och annan inredning du är rädd om.

INSYN
Har du problem med insyn? Vi har ett stort antal olika lösningar som skapar avskildhet och hindrar andra att se det du inte vill ska synas.

SKYDD MOT BLEKNING
Solskyddsfilm innehåller ett UV-filter som nästan helt absorberar den ultravioletta strålning som når fönster och glasdörrar. Såväl ultraviolett strålning som synligt ljus (framför allt i det vita och blå våglängdsområdet) är en starkt bidragande orsak till blekning av golv, mattor, möbler och andra inredningsobjekt i bostäder och på arbetsplatser. Solskyddsfilm kan kraftigt förlänga livslängden hos föremål som utsätts för solljus.

Det är emellertid inte bara solstrålning som bidrar till blekning. Följande faktorer utgör gemensam orsak till blekning av färger:

Ultraviolett strålning
Synligt ljus
Värme och fukt
Kemiska ångor
Materialålder
Materialkvalitet


Rent praktiskt kan det finnas följande tilläggsorsaker:
. Otillräcklig ventilation
. Spotlights, halogenlampor och lysrör som avger ultraviolett strålning
. Ultraviolett strålning reflekteras av fasta material som byggnader, gator och träd. 
   Därför kan även affärslokaler som ligger i skugga ha problem med blekning.

Klart enkelglas (3-6 mm) filtrerar bort 23-28 % av den ultravioletta strålningen. Isolerglas är något effektivare, här filtreras 36-42 % bort. Solskyddsfilmer eliminerar 98-99 % av den ultravioletta strålningen (i våglängdsområdet mellan 300 och 380 nanometer).

Olika typer av klarglas eliminerar 13-29 % av solens värmestrålning. Solskyddsfilm eliminerar upp till 80 % av solens värmestrålning.

Skyddsfilm för minskning av värme- och ljusinstrålningen kan levereras klar, tonad, reflekterande eller halvreflekterande, i olika färger och nyanser.

Solskyddsfilm kan dämpa de tre faktorerna värmestrålning, synligt ljus och framför allt UV-strålning, och räknas som den effektivaste produkten för att undvika blekning av material.

NYHET! Vi erbjuder även en specialfilm UV Museum Film 200 med en speciell UV-blockerare (upp till 400 NM) och tester som har gjorts visar att denna nya produkt nästan har en dubbelt så lång fördröjning mot blekning än en vanlig klar säkerhetsfilm. I hela världen används den här filmen framgångsrikt i museer, gallerier, utställningar och auktionshus för att fördröja blekning och missfärgning av föremål.

Ingen solskyddsprodukt kan fullständigt eliminera problemet med blekning. Solskyddsfilm erbjuder emellertid maximalt skydd mot ultraviolett strålning, värme och solljus.

SÄKERHET
Solfilm ger även ett visst splitterskydd. Om en ruta går sönder håller filmen ihop glaset och håller trasigt glas på plats. Önskar du ett mer omfattande skydd bör du ta en titt på GlassGard glasförstärkningssystem som även försvårar för objudna gäster att ta sig in i ditt hem.

KUNSKAP OCH KVALITET
Kontakta oss så kommer någon av våra kunniga säljare ut till dig och ni går tillsammans igenom ditt behov av solfilm. Vi offererar sedan en komplett lösning för ditt hus. Skulle vi finna en annan lösning än solfilm kommer vi förstås att föreslå denna.

Det viktigaste för oss är att Du blir nöjd!

Vi lämnar 10 års fabriksgaranti på alla solfilmer som monteras på insidan av glaset.


Skriv ut sidan
 
 

Kontakta oss gärna för ytterligare information.

Solfilmsspecialisten AB
Barrstigen 27
167 31 Bromma
Tel: 08 - 25 55 33
Fax: 08 - 564 365 65
E-mail: info@solfilmsspecialisten.se
 


Copyright 2011 Solfilmsspecialisten - Solfilm Stockholm - On-page-optimering av Noga